FAQ Turkije

Hieronder vind uw een overzicht van onze meest gestelde vragen.

Wat is een visum?

Een visum is een sticker of stempel dat wordt uitgegeven door de overheid een land waarmee u toestemming krijgt voor toegang tot dat land. Het is uw eigen verantwoordelijkheid als reiziger om uit te zoeken of u een visum nodig heeft voor uw reis.

Hoelang is een e-Visum naar Turkije geldig?

Vanaf deze ingangsdatum is het visum 180 dagen (ongeveer een half jaar) geldig. De ingangsdatum en de verloopdatum van het visum staan op het visum.

Binnen de periode dat het visum geldig is, kunt u zo vaak naar Turkije reizen als u wilt. Gaat u dus binnen 180 dagen meerdere malen naar Turkije op reis? Dan kunt u gewoon het visum hergebruiken en hoeft u geen nieuw visum te kopen.

Geeft een e-visum gegarandeerd toegang tot het betreffende land?

Een e-visum geeft u toestemming om naar een land toe te reizen. De overheid van dat land behoudt altijd het recht om zonder opgaaf van reden een houder van het e-visum de toegang tot het land te ontzeggen. In de praktijk komt dit gelukkig zelden voor.

Zijn mijn gegevens veilig?

Wij maken gebruik van een beveiligde verbinding (https). Uw persoonsgegevens worden alleen gevraagd om de aanvraag voor het e-visum te doen. De gegevens worden verder op geen enkele manier gebruikt en worden ook niet doorverkocht aan derden of voor commerciële doeleinden gebruikt. Als u wilt dat wij uw gegevens verwijderen dan is dat mogelijk en dan kunt u hier een verzoek voor indienen. Het kan zijn dat het betalen niet lukt of dat u uw betaling annuleert. Wanneer dat zo is dan bewaren wij de gegevens maximaal 48 uur. Als uw e-visum is geleverd dan bewaren wij uw gegevens tot de datum waarop uw e-visum ingaat. Bijzondere persoonsgegevens (paspoortnummer, uitgiftedatum, vervaldatum) worden 72 uur na uitgifte van het visum verwijderd.

 

Kan ik een e-Visum voor iemand anders aanvragen?

Ja, als u over de benodigde gegevens beschikt kunt u een e-visum voor iemand anders aanvragen.

Welke documenten heb ik nodig om met een kind te reizen?

Als u alleen met een minderjarig kind naar het buitenland reist moet u kunnen aantonen dat u toestemming heeft van de ouder met gezag. Meer informatie en een toestemmingsformulier vindt u op de website van de Nederlandse overheid (https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/reizen-met-kinderen/documenten/formulieren/2014/02/06/formulier-toestemming-reizen-met-minderjarige-naar-het-buitenland).

 

Kan ik mijn visumaanvraag annuleren?

Nee, wanneer wij uw visumaanvraag hebben ingediend bij de overheid van het betreffende land kan uw aanvraag helaas niet meer worden geannuleerd. De betaling kan dan ook niet meer worden gerestitueerd.

 

Bestel direct uw e-Visum voor Turkije ---->

Binnen 12 uur uw e-Visum binnen.